Home » Persoonlijk

Een 'gewone' (werk)dag

Om 10 uur gaat mijn wekker.. bijna elke dag. Een vreselijk vervelend en veel te vrolijk muziekje waar ik behoorlijk chagrijnig van word.. Ik ben bepaald geen ochtend mens.

Ik stap uit bed en haal mijn kleding kast overhoop.. Dit is lelijk, dit past niet meer, deze rits is kapot, (WAAROM LIGT DIT HIER NOG!?)

Ahh! een leuke broek die ik veel te vaak aantrek.. ( ik heb nog 100 andere broeken, maar moet toch maar weer gaan shoppen).. Ik trek nog een veel te grote afgewassen werk polo uit mijn kast.., want ik heb gister de was niet aangezet en opgehangen..(zucht).. kleren CHECK.

Ik spring onder de douche en sta nog even lekker mee te blèren met Andrea Bocelli of doe nog een kansloos dansje op September van Earth Wind and Fire (heerlijk nummertje!).

Vervolgens droog ik mezelf af en föhn ik mijn haar (als ik daar zin in heb..), trek mijn kleren aan, smeer wat make-up op mijn gezicht (als ik daar zin in heb..), drink even een maaltijd vervanger, want ik ben natuurlijk weer vergeten boodschappen te doen.. (zucht).. en poets mijn tandjes. Ik zoek nog even mijn sleutels (want die ben ik natuurlijk weer eens kwijt..), waar zijn mijn oortjes? en mijn telefoon? die had ik net nog in mijn handen.. (AARGH!).  Na nog 10 minuten rond gelopen te hebben op zoek naar alles ben ik er klaar voor, oortjes in en gaan!

Ik loop maar liefst +/- 100 meter en stap het mooiste café van Nederland binnen. Begroet mijn collega('s) en gasten, en zij mij (happy moment).

Werken maakt mij ontzettend blij.. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik prachtig. Na mijn werk blijf ik vaak nog even hangen, drink lekker een biertje (of iets fris) en ga nog even lekker kletsen met mijn gasten en vrienden (love it).  Ik haal meestal bij de snackbar naast ons café nog een broodje of ren nog even snel naar de Albert Heijn voor een salade, want ik moet van mezelf weer eens gezond doen..

Vaak ga ik met een brede glimlach naar huis, kleed me uit, poets mijn tandjes, haal mijn make-up eraf, plof in bed, schrijf nog wat leuke teksten (of val meteen in slaap) en de volgende dag begint het feest weer opnieuw.

 

HET LEVEN VAN ROOS

Dit is mijn verhaal! Veel lees plezier.

Werken als barvrouw!

3 en een half jaar geleden ben ik begonnen met werken bij een speciaalbier café bij mij in het dorp.

Café de Bakkerij. Barvrouw zijn leek me erg leuk.

Ik werk graag met mensen en was al een bekende in dit café.

Ik ben heel erg gegroeid in mijn werk en leven dankzij de Bakkerij, mijn baas en collega's.

Ik heb onwijs veel plezier in mijn werk. Mensen blij maken en zien genieten is iets waar ik ontzettend happy van word.

En mijn gasten gelukkig ook van mij.

Speciaalbier café

Wij hebben +/- 180 verschillende speciaalbieren!

Gapend gat in je oor!

Gaten in je oren is tegenwoordig best hip.. Sommige hebben 2 mm (millimeter) sommige 6 mm of 10 mm.. een bescheiden gat in je oor staat nog best leuk. Ik heb 16 mm of terwijl 1,6 centimeter, maar waarom zo groot? Mijn ouders vinden het vreselijk. Zeker als ik mijn vinger er doorheen steek.. 'Ehh doe nou is normaaall!'.... (Lache :P). Ik begon zelf met het idee om mij oor op te rekken naar 10 mm. Het oprekken van je oor is by the way geen aanrader.. (PIJNLIJK!). Toen ik de 10 mm bereikt had, dacht ik toch dat 12 mm beter zou staan. Ik hou ervan om de grens op te zoeken en daar dan net wat overheen te gaan. Lekker ruig, dat vind ik persoonlijk wel bij mij passen. Toen ik 12 mm had vond ik toch dat het nog wel wat groter kon. 14 mm! Oké nu stop ik echt.... Best een flinke tijd heb ik geroepen dat ik echt niet groter ging, maar uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan.. Ik dacht ik probeer het gewoon en als het te groot is, dan stop ik 14 mm gewoon terug. Ik rekte mijn oor naar 16 mm en ik was er erg blij mee.. dit is wat ik wilde. De perfecte maat.. net iets te groot, maar gewoon lekker stoer.

Groeien ze nog dicht? Geloof het of niet, maar als ik mijn tunnels eruit laat groeien ze gewoon weer terug. Je blijft altijd wel een litteken zien, maar dan zou ik er in principe gewoon een 6 mm tunnel in kunnen doen. Hoe langer ik mijn tunnels erin laat zitten hoe lelijker het litteken word. Ik ben nu jong en mijn huid is flexibel, maar naarmate je ouder word groeit het niet meer zo mooi terug. Of ik ze er nog eens uithaal weet ik nog niet.. voorlopig in ieder geval niet...!

Augustus 2018 

-Rs

Tunnel piercing
Broers tattoo

Thomas & Joshua

(Mijn broers op mijn enkel)

Kin piercing?!

Ja hoorr.. die had ik. In mijn rebelse tijd wilde ik graag allerlei piercings.., maar was te jong en zonder toestemming van mijn ouders ging dat dus niet gebeuren. Ik besloot op een dag dat ik een piercing in mijn lip wilde. ‘mam, ik wil een kin piercing’.. Het antwoord op die vraag kan je natuurlijk al wel raden.. NEE.. je gaat geen piercings in je gezicht zetten. Met dat antwoord nam ik natuurlijk geen genoegen. Oké, nou dan doe ik het toch lekker zelf dacht ik..

Ik had in mijn kamer een sluitspeld liggen, een ontzettend grote ook nog eens. Ik ontsmette de naald met de vlam van een aansteker, beetje steriliserende alcohol.. en nu even op je tanden bijten. Helaas ging het niet zo soepel als ik mezelf had voorgesteld. Ik moest echt kracht zetten wilde ik met die naald door mijn lip heen komen (lekker luguber). Na 10 minuten te staan duwen en trekken schoot hij door mijn lip (auwtch!).. Zo nu even een oorbel er in, later bestel ik via internet nog wel een goeie piercing. Tadaaa! :) 

Nu nog even aan mijn ouders laten zien.. Ik herinner het me nog heel goed.. ‘mam.. ik heb iets geks gedaan..’ zij voelde de bui al hangen.. Ik trok mijn hand voor mijn mond weg en ze keek alsof ze water zag branden.. Mijn moeder stond niet snel te kijken van dingen die ik deed, ze was wel wat van mij gewend, maar hier viel haar mond wel van open.

Mijn vader wilde dat ik met hem naar de dokter ging, om te vragen of dit geen kwaad kon en of ik straks niet met een enorme ontsteking zou zitten. De dokter zei dat als ik hem scheef had gezet ik een zenuw had kunnen raken en de rest van mijn leven met een verlamde lip zou lopen. Op dat moment interesseerde me dat helemaal niet… vrij weinig interesseerde mij, achteraf gezien kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan.. Toen ik een beetje verstand begon te krijgen besloot ik hem er toch maar uit te halen. Mooi stond het mij helemaal niet, ik denk dat ik het vooral deed gewoon omdat het niet mocht.. Het enige wat ik eraan heb over gehouden is een klein litteken, gelukkig geen verlamming in mijn onderlip.

-Rs

Kin piercing

HSP

Relatie?

Er heeft nog geen prinses op het witte paard mijn pad gekruist. Of misschien wel, maar is het door omstandigheden nog geen sprookje met een happy ending..

Ik hou van het vrijgezel zijn, zelf bepalen wat en wanneer ik iets doe, alleen wonen vind ik heerlijk, onafhankelijk zijn en lekker mijn wilde haren verliezen.. Toch mis ik het wel.. Iemand om 's avonds na een lange dag tegen aan te kruipen, een lief berichtje, een lieve zoen of een feestje met schoon familie, daar kon ik altijd erg van genieten. Van het verliefd zijn überhaupt.. een bijzondere chemie die je met iemand kan hebben.. amazing

Of ik open sta voor een relatie? Ik ben zeer zeker niet op zoek, maar als ik iemand tegen het lijf loop sta ik er wel voor open (dan moet ze wel echt heeel leuk zijn natuurlijk). Ik krijg vaak de vraag of ik een type heb.  Waar hou jij nou echt van? Op die vraag heb ik altijd wel een antwoord.. veel mensen zeggen 'ik val op innerlijk' natuurlijk is dat het belangrijkste, en daar sluit ik mezelf bij aan, maar ik vind uiterlijk ook belangrijk. Iemand hoeft niet de jongste, knapste of de slankste te zijn.. een rimpel, of een iets te dikke kont vind ik ook prachtig.. Iemand zonder borsten kan ik net zo mooi vinden als iemand met een enorme voorgevel.... Imperfectie is perfectie.. Mij gaat het vooral om uitstraling.. een gevoel dat iemand mij kan geven met haar blik.. dat vind ik belangrijk. Iemand waar je 's morgens naast wakker word en er gewoon uren naar kan staren...Iemand waar je slappe knieën van krijgt door enkel een knipoog. Ook val ik erg vaak op vrouwen die anders zijn dan andere, dat trekt mij aan. Prettig gestoord.. zoals ik zelf ben. Iemand waarmee het elke dag een feestje is en je altijd jezelf kan zijn. Iemand waarmee je heerlijk samen kan genieten van een leuke film of lekker kan mee blèren met muziek. Iemand die niet vies is van een feestje.

Of ik nou echt een 'type' heb.. geen idee, zolang ze maar niet perfect is..

Augustus 2018

-Rs

Baby Roos

www.laviederoos.nl

Tekenen vind ik leuk!

TASJE MEISJE

Mensen die mij kennen weten natuurlijk gelijk waar ik het over heb.. mijn rug tasje..

Vroeger noemde ze mij 'het tasje meisje'

Ik loop al jaren lang met een converse all star rugtasje rond.., maar waarom?! Op die vraag heb ik wel een soort antwoord.., maar misschien voor vele niet echt een duidelijk antwoord..(ik weet het zelf namelijk ook niet precies). Als ik zonder mijn tasje de deur uitloop word ik ontzettend onrustig, ik loop al z’n 5 jaar (als het niet langer is) met dit tasje en ik heb er nooit afstand van kunnen doen.  

Misschien is het een soort vorm van dwangneurose(?), ik kan namelijk ook nooit het volume van geluid op 11, 13, 17 of  19 etc.. zetten (vast herkenbaar). Ook kan ik niet slapen voordat ik 2 keer heb gecheckt of mijn deur op slot zit (ook als ik zeker weet dat hij al op slot zat).

Maar dus.. zoals ik al zei.. de exacte reden weet ik zelf dus ook niet.

Wat zit er nu eigenlijk in? Totaal niks boeiend.. een haar borstel, soms een extra T-shirt, mijn petje en wat overige rommel dingen die ik nou niet noodzakelijk nodig heb.

 

Het is niet de meest modieuze tas, maar ik zal hem nog steeds voor geen goud inruilen.

Dus waarom? Gewoon daarom :) !

September 2018

10 day's (instagram) foto challenge!!