Home » Persoonlijk » Nadelen van het lesbisch zijn

Nadelen van het lesbisch zijn

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 23:55

Ik kan niet zeggen dat ik altijd dol ben op het lesbisch zijn.. en zeker niet altijd geweest. Ik ben DOL op vrouwen ja zeer zeker, alleen heb ik daar niet voor gekozen..

Lesbisch zijn is tegenwoordig helemaal niet zo'n ding.. Veel vrouwen zijn al steeds meer en vaker geïnteresseerd in een andere vrouwen. Toen ik uit de kast kwam was dat (voor mijn gevoel) totaal anders. Toen ik erachter kwam dat ik op vrouwen viel was het echt nog een ‘happening’. Ik kende niemand om me heen die ‘hetzelfde’ was. Uit de kast komen en de weg daar naar toe was ellendig voor mij..  Ik werd zelfs helaas niet door iedereen geaccepteerd.. Dat was voor mij intens frustrerend.. je wilt iemand gewoon door elkaar schudden.. ‘snap je dan niet dat ik hier gewoon niks aan kan doen?!’ Destijds had ik echt wel anders gekozen als ik een keuze had (NU ZEKER NIET MEER!), maar die had ik niet.. Ik heb die frustratie aan mij laten knagen wat mij onzeker maakte. Als iemand die van mij houd mij niet accepteert, hoe zit dat dan met de rest van de wereld..? Ik voelde me behoorlijk aangekeken als ik in mijn dorp liep.. Ik was ervan overtuigd dat mensen mij zagen als 'pot' en niet meer gewoon als Roos. In een klein dorp kent iedereen elkaar, dat ik lesbisch was ging natuurlijk ook gelijk rond.. Dat vond ik zwaar. Hoe je het ook wendt of keert, mensen gaan anders naar je kijken.. Door elke scheve blik voelde ik me kleiner..

''Ik was ervan overtuigd dat mensen mij zagen als 'pot' en niet meer gewoon als Roos''

Na een jaar sloeg ik om, en sloeg ik ook behoorlijk door.. Ik ben lesbisch en je bekijkt het maar als je me niet accepteert. Als iemand 1 verkeerd woord zei over mijn geaardheid sloeg ik door.. (KWAAD!) Las ik een bericht op Facebook dat iemand iets verkeerds zei over homo's of lesbiennes, dan kwam het stoom uit mijn oren. Dat heb ik tot op de dag van vandaag, al is het gelukkig wel een heel stuk minder geworden. Trots heb ik een 'lesbisch teken' in mijn nek laten tatoeëren.. Ik ben lesbisch. Punt.. kijk maar lekker scheef.. Ik ben trots op wie ik ben en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen.

Tegenwoordig word ik niet vaak meer zo scheef aangekeken.. in tegendeel, mensen accepteren en respecteren het. En natuurlijk zit er wel eens een domme loser tussen die er een kut opmerking over maakt.. Nog steeds word ik daar boos om, terwijl mijn verstand zegt.. 'Roos.. laat gaan.. steek er geen energie in'. Ik laat gewoon niet graag over me heen lopen, zeker niet wat dat betreft.

Ik kan slecht tegen onrecht.. In het begin dacht ik 'denk je dat ik het zelf leuk vind?! NEE'.. Nu geniet ik zonder onzekerheid van vrouwen.. ik geniet gewoon van de liefde van een vrouw. Ik geniet van intiem zijn met een vrouw. Ik voel me niet meer gekleineerd en ik heb het idee dat mensen mij nu zien als Roos en niet als 'de pot'.

Helaas ontkom je er niet aan om als lesbische vrouw door je geaardheid tegen dingen aan te lopen in het leven.. Veel vrouwen zijn enkel geïnteresseerd in een 'ervaring' met een vrouw. Vaak vind ik dat natuurlijk gewoon erg leuk.. alleen als ik niet uitkijk word ik gekwetst. Ik kan er ook moeilijk mee omgaan als mijn ex iets met een man krijgt, dan voel ik mezelf een beetje als een soort experiment.. Was het wel oprechte liefde? Gelukkig word ik niet snel verliefd.. en weet ik vaak wel of het oprecht is (geweest) of niet.

O JA.. en mannen die zeggen 'dan heb je nog nooit een goeie man gehad..' of 'als je met mij naar bed gaat ben je zo weer hetero' uhh nee.. ik word alleen maar meer lesbische van zulke opmerkingen (en dat is haast onmogelijk). Ik ben heel open over lesbisch zijn en grapjes over mijn geaardheid kan ik zeker wel waarderen, maar kom niet met je hoge testosterongehalte mij vertellen dat je me hetero kan maken, want ik kots je uit. Ik snap sowieso niet dat vrouwen op jou zouden vallen met je veel te grote ego DAAG .

Er zijn altijd mensen in deze wereld die mij niet accepteren en dat kan ik soms moeilijk accepteren.. Ik zou zeggen leer mij gewoon kennen en oordeel dan nog eens.., maar helaas.. sommige mensen zitten zo niet in elkaar.. Achja.. hun verlies..

-Rs


Reactie plaatsen

Reacties

Stefanie van run
5 maanden geleden

Lieve roos😘 je bent een geweldig persoon en weet dat je voor mij roos ben en geen pot je bent amazing en een hele pure vrouw! Ik hou van je je bent me dinnetje dikke kus steef😍