Home » Persoonlijk » Een fijne morgen

Een fijne morgen

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 12:38

Een positieve start van de dag die ik even op mijn manier wil delen.

Ik neem je even mee. Hoe dit voor mij voelt.. Ik zou dit gevoel iedereen willen geven..., misschien kan je het zo een beetje meebeleven.

Langzaam schijnt het licht van de morgen zon door mijn gordijnen op mijn gezicht. Ik word fijn wakker en draai mezelf met gesloten ogen nog langzaam even om. Mijn zachte warme dekens kroelen mijn lijf en verwarmen mijn koude arm die al een tijdje boven de dekens lag.. Ik stop mijn gezicht in mijn kussen en ruik de geur van rozige slaap en wasverzachter.

 

Met een suffe, tevreden lach op mijn gezicht open ik mijn ogen een beetje. Ik probeer naar mijn telefoon te grijpen die ik met mijn wazige blik nog niet kan vinden. Met samengeknepen ogen vind ik mijn telefoon en zet hem aan. Langzaam wennen mijn ogen aan het (naar mijn zin) te felle licht en open Spotify (muziek app). Vervolgens zet ik het nummer Lucky van Jason Mraz aan.. Langzaam vallen mijn ogen weer dicht. Het is alsof de wereld om mij heen verdwijnt en ik leef in mijn hoofd. De tekst van het nummer hoeft niet perse ergens op te slaan. De muziek zelf neemt me weg van deze wereld. Alles voelt dit uurtje fijn.. geen spanningen.. even niks. Ik sukkel een beetje weg, maar niet geheel in slaap. Ik ben nog bij, maar droom wat vaag. In mijn 'droom' ben ik totaal stress vrij. In mijn droom voel ik me verliefd, zonder dat er een mooie vrouw in mijn droom voor komt. Ik voel me vrij, terwijl ik later die dag nog verplichtingen heb. Ik voel me blij zonder een specifieke aanleiding. Het leven steekt me een hart onder de riem. Het gevoel alsof je op het strand ligt met 27 graden.. de warme zon over je lijf heen en je niks anders hoort dan de zee. Alleen is het strand mijn bed en de zee muziek.

''Langzaam vallen mijn ogen weer dicht. Het is alsof de wereld om mij heen verdwijnt en ik leef in mijn hoofd''

Het enige wat ontbreekt aan deze morgen is de liefde en warmte van een persoon. Het is heerlijk om als een zeester in mijn bed te liggen. Maar 2 warme, liefdevolle armen hebben toch mijn voorkeur. Bijna perfect deze morgen.. deze morgen zonder zorgen.. Geen chagrijnige gevoelens of haast.. Even geen chaos in mijn hoofd. En al is het maar voor een uurtje.. even die rust doet me zo goed. Stel je maar eens voor om 24 uur per dag aan 20 dingen te denken, om 20 dingen te horen en 20 dingen te zien.. alles tegelijk. Dat ene uurtje rust is beter dan welk medicijn dan ook.. Dan is de rust die ik vaak uitstraal ook even in mijn hoofd. Ik kan vaak goed met de chaos in mijn hoofd omgaan.. ik zet het om in iets positiefs. Het is nooit saai om mij te zijn, of om met mij te zijn. Op slechte dagen kan die drukte in mijn hoofd zwaar zijn, maar ik kan het goed relativeren. En wat kan ik van zo'n uurtje genieten..

''Stel je maar eens voor om 24 uur per dag aan 20 dingen te denken, om 20 dingen te horen en 20 dingen te zien.. alles tegelijk''

Unwritten van Natasha Bedingfield springt op.. een fijn, vrolijk nummer met een songtekst die wel ergens op slaat.. Live your life with arms wide open. Today is where your book begins. The rest is still unwritten.

Een mooi nummer om deze morgen mee af te sluiten..

-Rs


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.